Skip to content

Slavnostní oheň

Slavnostní táborový oheň k výročí 105 let od založení skautského střediska v Hořicích

Slavnostní oheň byl zažehnut v 17 hodin v lomu U Josefa. Vysokou, kroucenou pagodu připravili bratři ze 3. oddílu. 2. oddíl se postaral na místě o výzdobu kolem ohniště - nápis 105 let a skautskou lilii z kamenů.

Ještě před začátkem slavnostní části si mohli návštěvníci prohlédnout plakáty, které si o své činnosti za posledních 5 let připravily oddíly.

Společnou fotografií skautů i příznivců pořídil ze skály Michal Ludvík, který celý slavnostní večer dále dokumentoval. Děkujeme.

Po zažehnutí ohně, který symbolicky zapálili jedna svěluška, skautka, vlče a skaut nás přivítal vůdce střediska. V úvodní řeči vzpomenul i na ty, kteří s námi už u tohoto ohně sedět nemohou. Minutou ticha jsme tak uctili památku zejména dvou bratrů - Brumly a Vlasty, kteří nás v uplynulých letech opustili.

Starostovi města panu Martinu Pourovi jsme předali drobný dárek jako poděkování za přízeň a finanční podporu Města Hořice. Velmi si vážíme toho, že Město Hořice na naši činnost pravidelně přispívá a vidí náš přínos pro celou společnost. Stejně tak děkujeme Královéhradeckému kraji za finanční podporu.

Během večera byly předány také mediale Jiráskovy oblasti, krajské skautské vyznamenání, bratru Amébovi, sestře Jarče a bratru Macovi za jejich práci pro oddíly, středisko i vyšší jednotky. Velmi si jejich skautského působení vážíme a děkujeme jim za to.

Ve vsuvkách mezi hudebním doprovodem, o který se postarali skauti ze 3. oddílu, se dále představila činnost jednotlivých oddílů a celého střediska nejen za posledních 5 let.

Slavnostní oheň jsme zakončili velkým gilwellským kruhem a zazpívali jsme si společně skautskou večerku.

Kdo mě zájem, mohl ještě zůstat a na vedlejším ohništi si opéct buřty, posedět, zazpívat si a popovídat.